Przepis i sposób przygotowania na: Sernik botwinkowy
Kroki postępowania
Botwinkę pokroić jak najdrobniej. Smażyć na patelni, na odrobinie masła, dodając sok z cytryny. Powinna zmięknąć. Odstawić, aby przestygła.
![Krok 1 - Sernik botwinkowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-botwinkowy1-2.jpg)
![Krok 2 - Sernik botwinkowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-botwinkowy2-2.jpg)
![Krok 3 - Sernik botwinkowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-botwinkowy3-2.jpg)
![Krok 4 - Sernik botwinkowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-botwinkowy4-2.jpg)
![Krok 5 - Sernik botwinkowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-botwinkowy5-2.jpg)
![Krok 6 - Sernik botwinkowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-botwinkowy6-2.jpg)
krakersy | 150 g |
masło | 50 g |
twaróg zmielony | 500 g |
śmietana 18 proc | 1/2 szkl |
jajko | 3 szt |
botwinka | 1 pęczek |
sok z cytryny | 1 łyżka |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
sól | 1 łyżeczka |
śmietana 18 proc | 1 szkl |
sól | |
Pieprz cytrynowy mielony Prymat | |
koperek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: