Przepis i sposób przygotowania na: Mannowiec z musem malinowym
Kroki postępowania
Formę o wymiarach 24x 24cm wyłożyć warstwą herbatników.
![Krok 1 - Mannowiec z musem malinowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mannowiec-z-musem-malinowym1-2.jpg)
Mleka, masło, cukier i cukier wanilinowy zagotować. Następnie do gotującego się mleka stopniowo wsypywać kaszę mannę, cały czas mieszać żeby się nie przypaliło. Ugotowaną masę mannową wylać do formy i przykryć drugą warstwą herbatników.
![Krok 2 - Mannowiec z musem malinowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mannowiec-z-musem-malinowym2-2.jpg)
Maliny przełożyć do garnka, wlać wodę i gotować do rozpadnięcia malin. Następnie dodać sypką galaretkę i rozrobioną żelatynę (żelatynę zalać 3 łyżkami zimnej wody, pozostawić do napęcznienia, następnie podgrzać dodając 2 łyżki wody, dokładnie wymieszać). Całość dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia, ale nie gotować ! Wystudzić i pozostawić do lekkiego stężenia. Następnie wylać do formy na herbatniki i wstawić do lodówki.
![Krok 3 - Mannowiec z musem malinowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mannowiec-z-musem-malinowym3-2.jpg)
![Krok 4 - Mannowiec z musem malinowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/mannowiec-z-musem-malinowym4-2.jpg)