Przepis i sposób przygotowania na: Doradca Smaku V: Ciasto szpinakowo-arachidowe, odc. 11
Kroki postępowania
Formę żaroodporną smarujemy odrobiną oleju, przelewamy do niej ciasto i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 35 minut.
szpinak świeży | 1 opakowanie |
jajko | 2 sztuki |
cukier drobny | 7 łyżek stołowych |
limonka | 1 sztuka |
olej arachidowy | 1/2 szklanki |
proszek do pieczenia | 1 opakowanie |
śmietana 30% | 1 litr |
serek mascarpone | 3 łyżki |
mąka pszenna | 2 szklanki (razowa) |
brzoskwinie | 2 sztuki |
nektarynka | 2 sztuki |
morele | 1 sztuka |
olej do wysmarowania | |
laska wanilii | 1 |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | |
cynamon |
jeżyny | |
czerwona porzeczka | |
mięta liście |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: