![](/assets/images/play-video-icon.png)
![Fotografia przedstawiająca Doradca Smaku XI: Gulasz węgierski, odc. 35](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-xi-gulasz-wegierski-odc-350-3.jpg)
W ostatnim odcinku Doradcy Smaku wracamy do kuchni węgierskiej, która jest Polakom bardzo bliska. Gulasz węgierski to bowiem dużo papryki i dużo aromatu.
Robert Sowa po raz kolejny zabrał nas poza granice Polski, tym razem na Węgry. Gulasz jest w naszym kraju daniem bardzo popularnym i lubianym, a gulasz węgierski to ciekawa odmiana. Soczysta wołowina doprawiona musztardą sarepską i przyprawą do gulaszu i podsmażona na gęsim smalcu stanowi bazę tego dania. Do tego oczywiście papryka, marchewka, pieczarki, cebula i możemy serwować obiad!
Więcej szczegółów w -> PRZEPISIE NA GULASZ WĘGIERSKI <-.
POLECANE PRZEPISY
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: