![](/assets/images/play-video-icon.png)
![Fotografia przedstawiająca Doradca Smaku XI: Indyjski dal z soczewicy, odc. 28](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-xi-indyjski-dal-z-soczewicy-odc-280-3.jpg)
Indyjski dal z soczewicy to sycące danie jednogarnkowe. Robert Sowa przygotował swoją wersje tego pysznego, wegetariańskiego dania. Oglądajcie!
Dal to niby gulasz, niby zupa – danie, które dzięki zawartości soczewicy zawiera mnóstwo białka i jest pełnowartościowym posiłkiem. Używane w kuchni indyjskiej przyprawy to garam masala, kurkuma i imbir. W tym odcinku zobaczycie również, jak przyrządzić mango lassi – orzeźwiający napój z mango na jogurcie i mleku kokosowym. Jeśli lubicie dal, to wypróbujcie wersję Roberta Sowy, jeśli jeszcze nigdy go nie robiliście, tym bardziej – ten PRZEPIS jest do zrobienia!
POLECANE PRZEPISY
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: