![](/assets/images/play-video-icon.png)
![Fotografia przedstawiająca Doradca Smaku XI: Kaczka po myśliwsku z jabłkami, odc. 29](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-xi-kaczka-po-mysliwsku-z-jablkami-odc-290-3.jpg)
Pieczona kaczka to klasyczne danie z kuchni polskiej. W tym przepisie chef Robert Sowa zaproponował jej upieczenie z jabłkami i morelami.
Mięso kaczki bardzo dobrze komponuje się z owocami, dlatego w tym przepisie tuszka została nadziana suszonymi owocami i cebulą, a dodatkiem są jabłka, maliny i morele. Smak pieczonego mięsa świetnie uzupełni chrzan żurawinowy. Taka pieczona kaczka to idealne danie na jesienny obiad!
Klikajcie po PRZEPIS!
POLECANE PRZEPISY
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: