![](/assets/images/play-video-icon.png)
![Fotografia przedstawiająca Doradca Smaku XV: Skoki z królika z sosem chrzanowym, odc. 24](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-xv-skoki-z-krolika-z-sosem-chrzanowym-odc-240-3.jpg)
Dzisiejsza propozycja Doradcy Smaku jest inna niż zwykle! Wypróbujcie metody konfitowania mięsa, która nadaje mu niepowtarzalnego smaku i kruchości. Tym razem w roli głównej skoki z królika!
Metoda konfitowania została zaczerpnięta z Francji, gdzie obróbce termicznej poddawano mięso w celu zachowania jego świeżości na dłużej. Dziś kilkugodzinne konfitowanie mięsa, ma na celu jedynie osiągnięcie niepowtarzalnego smaku mięsa, a także podkreślenie jego walorów smakowych.
Sprawdźcie przepis na Skoki z królika w sosie chrzanowym.
POLECANE PRZEPISY
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: