![](/assets/images/play-video-icon.png)
![Fotografia przedstawiająca Doradca Smaku XV: Perliczka z gruszkami i sosem z boczniaków, odc. 25](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-xv-perliczka-z-gruszkami-i-sosem-z-kurek-odc-250-3.jpg)
Perliczka coraz częściej pojawia się na naszych stołach, ale jeszcze nie do końca wiemy, jak ją przyrządzić i z jakimi dodatkami serwować. Odpowiedzią na to może być najnowszy przepis Doradcy Smaku.
Mięso perliczki jest bardzo delikatne, soczyste i aromatyczne, dlatego doceniamy jego dodatek w przyrządzanych daniach. Perliczka z aromatycznym nadzieniem z gruszek, dodatkiem żurawiny, kardamonu i rozmarynu, podana z sosem z boczniaków będzie stanowiła świetną propozycję niedzielnego lub uroczystego obiadu.
Przepis -> Perliczka z gruszkami i sosem z boczniaków
POLECANE PRZEPISY
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: