![](/assets/images/play-video-icon.png)
![Fotografia przedstawiająca Doradca Smaku XV: Pieczony dorsz z egzotyczną salsą, odc. 17](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-xv-pieczony-dorsz-z-egzotyczna-salsa-odc-170-3.jpg)
Filety z dorsza są świetnym pomysłem na codzienny obiad. Najczęściej przygotowujecie je zapewne smażone, panierowane, gotowane na parze czy pieczone. Ciekawe tylko czy oprócz klasycznej surówki i ziemniaczków, próbowaliście je zestawić z innymi dodatkami?
Delikatność ryby przełamcie wyrazistym dodatkiem, na przykład w postaci owocowej salsy z dodatkiem ananasa, melona, przełamanych ostrością papryczek chili. Takie połączenie z pewnością przypadnie Wam do gustu.
Sprawdźcie przepis:
POLECANE PRZEPISY
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: