![](/assets/images/play-video-icon.png)
![Fotografia przedstawiająca Tarta z burakami, anchois i gałką muszkatołową, DS XVI, odc. 5](https://pliki.doradcasmaku.pl/tarta-z-burakami-anchois-i-galka-muszkatolowa-ds-xvi-odc-50-3.jpg)
Jaka tarta jest grzechu warta? Na pewno ta zrobiona wg przepisu Darii Ładochy! Wytrawna, z burakami i ziołowym kruchym ciastem.
Wytrawne tarty to ciekawe danie :) Można zjeść je na lunch lub obiad z sałatką. Są świetnym posiłkiem na kolację. Dlatego w dzisiejszym odcinku zobaczycie przepis na wytrawną tartę z burakami i anchois z dodatkiej aromatycznej gałki muszkatołowej. Do tej tarty potrzebne są pieczone buraki - mają bardzo intensywny i głęboki smak. Ale zdradzę Wam, że można też do niej wykorzystać ugotowane buraki z barszczu - jeśli Wam zostały. Wówczas zrobicie danie w stylu zero waste.
Jeśli obejrzycie ten przepis, to zobaczycie, że do ciasta kruchego Daria dodała suszone oregano. To świetny patent na urozmaicenie i dodanie aromatu kruchemu ciastu. Dajcie znać, czy lubicie wytrawne tarty i czy wypróbowaliście już ten przepis.
Przepis na tartę z burakami, anchois i gałką muszkatołową.
POLECANE PRZEPISY
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: