![](/assets/images/play-video-icon.png)
![Fotografia przedstawiająca Doradca Smaku XV: Łopatka wieprzowa z kwaśną kapustą, odc. 35](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-xv-lopatka-wieprzowa-z-kwasna-kapusta-odc-350-3.jpg)
Rozpływająca się w ustach, pieczona łopatka wieprzowa, kapusta duszona i chrzan jabłkowy - taka jest dzisiejsza propozycja na rodzinny obiad. Oglądajcie!
Marynowanie mięsa jest kluczem do sukcesu w tym daniu. Pamiętajcie, że wieprzowina lubi poleżeć dłużej w marynacie. Z kolei dobrze doprawiona, duszona kapusta stanowi świetny dodatek do pieczystego, a kleks chrzanu jabłkowego dopełnia smaku całej potrawy.
POLECANE PRZEPISY
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: