![](/assets/images/play-video-icon.png)
![Fotografia przedstawiająca Ciasto na pizzę + calzone Piotra Ogińskiego](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-na-pizze-calzone-piotra-oginskiego0-3.jpg)
Chrupiąca, aromatyczna, z dobrym serem, pomidorowym sosem i ulubionymi dodatkami. Pyszna pizza powinna spełniać wszystkie te kryteria, ale podstawą udanego smaku jest oczywiście ciasto.
Chrupiąca, aromatyczna, z dobrym serem, pomidorowym sosem i ulubionymi dodatkami. Pyszna pizza powinna spełniać wszystkie te kryteria, ale podstawą udanego smaku jest oczywiście ciasto.
Warto przygotować je samodzielnie w domu i potem wykorzystać na różne sposoby. Jeżeli do tej pory obawialiście się efektu samodzielnych prób przygotowania ciasta na pizzę zobaczcie nasze wideo. Z takiego ciasta możemy zrobić nie tylko domową pizzę, ale także calzone – pizzę w formie pieroga. Doskonale smakuje ona z pomidorkami koktajlowymi oraz rukolą.
Przepis, poradę i video przygotował dla Was Piotr Ogiński z Kocham gotować!
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: