![](/assets/images/play-video-icon.png)
![Fotografia przedstawiająca Pieczone skrzydełka z kurczaka w pikantnej marynacie](https://pliki.doradcasmaku.pl/pieczone-skrzydelka-z-kurczaka-w-pikantnej-marynacie0-3.jpg)
Pikantne skrzydełka to jedno z ulubionych dań Polaków. Jak je zrobić, aby mięso było soczyste i pełne smaku, a skórka chrupiąca?
Tajemnicą tej potrawy jest marynata i czas przebywania w niej mięsa. Niestety, czasami, żeby danie było pyszne, trzeba poczekać ;) Skrzydełka, aby były soczyste i miały wyrazisty pikantny smak należy marynować 24 godziny. Dzięki temu szybciej dojdą na patelni grillowej (lub grillu). Pamiętajcie, że ruszt musi być dobrze rozgrzany! Szczegóły tego dania znajdziecie w przepisie.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: