Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z mięsem mielonym
Kroki postępowania
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu.
Do podsmażonej cebulki dodać mięso mielone, razem podsmażyć.
Doprawić solą i pieprzem, dobrze rozgnieść widelcem, ostudzić.
![Krok 1 - Kluski z mięsem mielonym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-kluski-z-miesem-mielonym1-2.jpg)
Ziemniaki przecisnąć przez praskę, przełożyć do miski dobrze wyrównać.
Podzielić masę ziemniaczaną na 4 równe części, jedną część wyjąć wsypać mąkę ziemniaczaną , dodać jajko i białka, wyrobić dokładnie ciasto.
![Krok 2 - Kluski z mięsem mielonym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-kluski-z-miesem-mielonym2-2.jpg)
![Krok 3 - Kluski z mięsem mielonym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-kluski-z-miesem-mielonym3-2.jpg)
Ugotowane wyjmujemy łyżką cedzakową.
![Krok 4 - Kluski z mięsem mielonym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-kluski-z-miesem-mielonym4-2.jpg)
Boczek pokroić w kostkę, przesmażyć.
Do podsmażonego boczku dodać obraną i pokrojoną w kostkę cebulkę, razem podsmażyć.
Podawać kluski polane tłuszczem z boczkiem i cebulką.
Smacznego !
![Krok 5 - Kluski z mięsem mielonym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/-kluski-z-miesem-mielonym5-2.jpg)