Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyzowane oliwy ziołowe
Kroki postępowania
Zioła myjemy i osuszamy z wody. Zioła powinny być jak najzdrowsze, najładniejsze absolutnie nie mogą być podgniłe, czy spleśniałe!
Do jednej butelki wkładamy rozmaryn, do drugiej tymianek, a do trzeciej lawendę. Możemy oczywiście użyć innych świeżych ziół, ja akurat te lubię najbardziej.
![Krok 1 - Aromatyzowane oliwy ziołowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/aromatyzowane-oliwy-ziolowe2-2.jpg)
![Krok 2 - Aromatyzowane oliwy ziołowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/aromatyzowane-oliwy-ziolowe1-2.jpg)
Nadają się do sałatek, do marynat do mięs, ryb, czy warzyw, do wytrawnych ciast, lub do jedzenia ze świeżą bagietką :-)
![Krok 3 - Aromatyzowane oliwy ziołowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/aromatyzowane-oliwy-ziolowe0-2.jpg)