Przepis i sposób przygotowania na: Babka śmietankowa z burakiem
Kroki postępowania
Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Buraka przepuszczamy przez wyciskarkę/sokowirówkę albo ścieramy na puree na tarce.
Do dużej misy wsypujemy cukry, wlewamy olej i sok i mieszamy rózgą do połączenia. Następnie dodajemy jaja a później śmietany, rozdrobnionego buraka i również chwilę mieszamy. Na koniec dodajemy przesianą mąkę z sodą, proszek budyniowy.
![Krok 1 - Babka śmietankowa z burakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-smietankowa-z-burakiem1-2.jpg)
![Krok 2 - Babka śmietankowa z burakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-smietankowa-z-burakiem2-2.jpg)
![Krok 3 - Babka śmietankowa z burakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-smietankowa-z-burakiem3-2.jpg)
![Krok 4 - Babka śmietankowa z burakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/babka-smietankowa-z-burakiem4-2.jpg)