Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały na żeberkach (z jajkiem i białą kiełbasą)
Kroki postępowania
![Krok 1 - Barszcz biały na żeberkach (z jajkiem i białą kiełbasą) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/barszcz-bialy-na-zeberkach-z-jajkiem-i-biala-kielbasa1-2.jpg)
![Krok 2 - Barszcz biały na żeberkach (z jajkiem i białą kiełbasą) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/barszcz-bialy-na-zeberkach-z-jajkiem-i-biala-kielbasa2-2.jpg)
Do garna wrzucić pokrojone warzywa (ziemniaki, marchew, pietruszkę, selera) oraz uprzednio posiekaną i podsmażoną cebulę.
Całość gotować (około 30 minut) do miękkości warzyw.
Na koniec wlać zakwas (do smaku) i całość jeszcze chwilkę podgotować.
Następnie zupę zaprawić śmietaną i chrzanem.
Barszcz podawać z kiełbasą i ćwiartkami jajek ugotowanych na twardo.
![Krok 3 - Barszcz biały na żeberkach (z jajkiem i białą kiełbasą) foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/barszcz-bialy-na-zeberkach-z-jajkiem-i-biala-kielbasa3-2.jpg)