Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Biała kiełbasa w cieście gryczanym z majerankiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko
20 ml
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Majeranek suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
mąka gryczana
20 dag
kiełbasa biała
4 szt
drożdże
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa w cieście gryczanym z majerankiem

Składniki na ciasto wymieszać dodając tyle wody i mleka,by miało konsystencję ciasta naleśnikowego.Białą sparzoną kiełbasę pokroić na plasterki i podsmażyć na patelni teflonowej,bez tłuszczu.Ściągnąć z patelni,wrzucić do ciasta.Nabierać porcję ciasta z plasterkami kiełbasy i smażyć z dwóch stron na złoty kolor.Podawać z chrzanem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 04.04.2012 12:42
fajne
LuKaSz4761 04.04.2012 12:42
fajne
Iwona45 18.06.2011 12:08
ciekawe
Ania67 12.04.2011 10:29
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak