Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bigosik

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała
1 sztuka
cebula
2 sztuki
masło
1 łyżka
kostka rosolowa1
1 sztuka
koncentrat pomidorowy
3 łyżki
śmietana 12%
4 łyżki
mąka
2 łyżeczki
Przyprawa do mięs Prymat
2 łyżeczki
koper
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bigosik

Kapustę i cebulę drobno kroimy, wkładamy do garnka, dodajemy masło i kostkę rosołową. Zalewamy kubkiem wody. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości. Gdy kapusta będzie miękka, dodajemy przecier pomidorowy oraz mąkę rozmąconą ze śmietaną i odrobiną wody. Po zagotowaniu dodajemy koperek, jeszcze raz mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 18.01.2017 11:17
Bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak