Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki pszenne z sezamem - na sodzie
Kroki postępowania
Wsunąć blaszkę z bułeczkami i piec 15-18 minut.
Jeśli bułeczki rumienią się za bardzo, zmniejszyć temp. o ok.20*C lub wyłączyć termoobieg.
mąka pszenna | 300 g |
mąka pszenna pełnoziarnista | 100 g |
kefir | 400 ml |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1 łyżeczka |
cukier kryształ | 1 łyżeczka |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
sezam | 2-3 łyżki |
masło miękkie | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: