Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Cebula faszerowana

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule
6 szt.
oliwa
3 łyżki
curry
1 łyżeczka
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
papryka czerwona
kolendra
1 pęczek
pszenica
orkiszowa dag
kwaśna śmietana
5 dag
ser gouda
5 dag
rosół warzywny
2 (w proszku)

Przepis i sposób przygotowania na: Cebula faszerowana

Pszenicę moczyć przez całą noc w 1/2 litra wody. Cebule podzielić na połowy, wydrążyć środki, drobno posiekać. Posiekane środki cebul zeszklić na oliwie. Posypać curry, krótko smażyć. Dodać pszenicę razem z wodą w której się moczyła, doprowadzić do wrzenia. Wsypać rosół w proszku, gotować przez 20 minut. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Kolendrę - oderwać listki od łodyżek, posiekać. Dodać do gotującej się pszenicy paprykę, listki ziół oraz gęstą śmietanę. Przyprawić. Wydrążone połówki cebul ułożyć w oddzielnym naczyniu (płaskim), zalać wodą, gotować 5 minut. Cebule wyjąć, napełnić nadzieniem, umieścić w naczyniu żaroodpornym. Posypać serem żółtym, podlać wywarem. Piec 25 minut w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak