Przepis i sposób przygotowania na: Chleb mieszany z makiem i polentą
Kroki postępowania
Wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na 10-15 minut.
Odstawić w ciepłe miejsce do czasu, aż ciasto wyrośnie do brzegu blaszki.
mąka pszenna pełnoziarnista | 200 g |
mąka żytnia pełnoziarnista | 50 g |
kaszka kukurydziana | 80 g |
mąka kukurydziana | 20 g |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 2/3 łyżeczki |
woda ciepła | 300-350 ml |
cukier kryształ | 1 łyżeczka |
drożdże świeże | 45 g |
mąka pszenna | 1 łyżka |
mak | 50 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: