Przepis i sposób przygotowania na: Churros, czyli hiszpański przysmak
Kroki postępowania
![Krok 1 - Churros, czyli hiszpański przysmak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/churros-czyli-hiszpanski-przysmak1-2.jpg)
![Krok 2 - Churros, czyli hiszpański przysmak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/churros-czyli-hiszpanski-przysmak2-2.jpg)
![Krok 3 - Churros, czyli hiszpański przysmak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/churros-czyli-hiszpanski-przysmak3-2.jpg)
![Krok 4 - Churros, czyli hiszpański przysmak foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/churros-czyli-hiszpanski-przysmak4-2.jpg)
woda | 225 ml |
aromat waniliowy | 1 łyżeczka |
skórka z cytryny | 1 |
masło | 6 łyżek |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1/8 łyżeczki |
mąka | 125 g |
cynamon | 1/4 łyżeczki |
jajko | 3 sztuki |
cukier drobny | |
olej roślinny | 1-1,5 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: