Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka owsiane z cynamonową nutą
Kroki postępowania
Zawsze prażę migdały, bo wówczas są bardziej chrupiące, łatwiej się rozkruszają.
Wszystkie sypkie składniki mieszamy.
mąka owsiana | 1 szklanka |
płatki owsiane | 1/2 szklanki |
migdały prażone mielone | 1/3 szklanki |
cukier | 1/2 szklanki |
cukier wanilinowy | 1 szt |
cynamon Prymat | 2 łyżeczki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
jajko | 2 szt |
masło klarowane | 100 g |
bakalie | |
orzechy włoskie | 3/4 mielone |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: