Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto bakaliowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 25 dag
margaryna 15 dag
proszek do pieczenia 1,5 łyzeczki
cukier puder 10 dag
żółtko jajek 3 szt
cukier waniliowy 1 szt

Ciasto z orzechami

jajko 4 szt
orzechy posiekane 10 dag
orzechy włoskie 5 dag
mąka pszenna 15 dag
margaryna 20 dag
cukier 10 dag
proszek do pieczenia 1,5 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bakaliowe

Ciasto:
Z mąki, cukru pudru, margaryny, żółtek, proszku do pieczenia i cukru waniliowego zagnieść ciasto.
Ciasto z orzechami:
Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka i resztę składników, a na końcu pianę z białek.
Przełożenie:
Ciasto- powidło- orzechy, wiśnie- starte na tarce jabłka- ciasto orzechowe- piec do godziny w 180 stopniach. Foremka 25/36.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aga-25 21.04.2015 15:27
lubie takie
Betina#45 17.04.2015 14:52
mmm ciacho świetne ;) !
Magula 17.04.2015 07:53
lubię takie ciasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak