Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto kokosowo-porzeczkowe

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło
150 g
skórka z limonki
1 szt.
mąka
250 g
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
cukier
150 g
wiórki kokosowe
100 g
jajko
3 szt..
mleko kokosowe
150 g
masa
dżem porzeczkowy
200 g
śmietana kremówka
200 ml
cukier waniliowy
1 op.
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kokosowo-porzeczkowe

1. Masło stopić, wystudzić. Mąkę wymieszac z proszkiem do pieczenia, cukrem, skórką otartą z limonki i wiórkami kokosowymi. stopione masło połączyć z mlekiem kokosowym i roztrzepanymi jajkami. Małymi porcjami dodawac sypkie składniki. Wymieszac mikserem.
2. Ciasto przełożyć do posmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką tortownicy. Wierzch wyrównać. Piec ok. 45 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po wystudzeniu ciasto przekroić na dwa placki.
3. Dżem lekko podgrzać w rondelku. Część odłozyc do późniejszej dekoracji, resztę rozsmarować na spodnim placku. Śmietanę ubić na sztywno razem z cukrem waniliowym. Połowę bitej śmietany rozsmarowac na dżemie, przykryć długim plackiem. Wierzch ciasta posmarować pozostałą bitą bitą śmietaną. Udekorować odłożonym dżemem, posypać wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 14.04.2013 20:30
bardzo smakowity przepis
Papryczka 12.09.2012 18:01
smaczne
Dorian 06.07.2012 08:32
super
Krystyna32 15.06.2011 10:15
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak