Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowo orzechowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto marchewkowo orzechowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-marchewkowo-orzechowe3-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto marchewkowo orzechowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-marchewkowo-orzechowe4-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto marchewkowo orzechowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-marchewkowo-orzechowe5-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto marchewkowo orzechowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-marchewkowo-orzechowe6-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto marchewkowo orzechowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-marchewkowo-orzechowe7-2.jpg)
![Krok 6 - Ciasto marchewkowo orzechowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-marchewkowo-orzechowe8-2.jpg)
marchewka | 1,5 szkl (po starciu) |
jajko | 4 szt |
cukier | 0,75 szkl |
mąka | 1,5 szkl |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
orzechy włoskie | 20 dag |
cynamon | 1,5 łyż |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
olej | 0,25 szkl |
olejek pomarańczowy | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: