Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto pomarańczowe
Kroki postępowania
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.
Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać.
![Krok 1 - Ciasto pomarańczowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-pomaranczowe2-2.jpg)
Ciasto przekroić wzdłuż na pół.
![Krok 2 - Ciasto pomarańczowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-pomaranczowe3-2.jpg)
Do wysokiego naczynia , wsypać proszek budyniowy, wlać szklankę soku, dokładnie wymieszać.
Pozostały sok przelać do garnka, zagotować.
Rozrobiony proszek budyniowy, wlać na gotujący sok, mieszając doprowadzić do zgęstnienia i zagotowania masy budyniowej.
![Krok 3 - Ciasto pomarańczowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-pomaranczowe4-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto pomarańczowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-pomaranczowe5-2.jpg)
Pianka śmietankowa :
Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodawać po łyżce galaretki, dalej ubijać.
![Krok 5 - Ciasto pomarańczowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-pomaranczowe6-2.jpg)
![Krok 6 - Ciasto pomarańczowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-pomaranczowe7-2.jpg)