Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto wiedeńskie

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna
20dag
jaja
12szt
cukier
50dag
mąka
60dag
proszek do pieczenia
2łyżeczki
kakao
3dag
olejek arakowy
sok z wiśni
2łyżki
powidła

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto wiedeńskie

Utrzeć tłuszcz, wciąż ucierając stopniowo dodawać jaja ubite z cukrem i mąkę z proszkiem. Wlać olejek. Ciasto podzielić na 3 części. Do jednej dodać kakao, do drugiej sok z wiśni. Każdą część upiec osobno na natłuszczonej blasze. Przełożyć placki powidłami, oblać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak