Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto z porami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory
50dag
olej
4łyżki
mleko
6łyżek
jaja
4szt
śmietana
15dag
mąka pszenna
30dag
otręby pszenne
10dag
proszek do pieczenia
pół torebki
twaróg
10dag
ser żółty
10dag
boczek
6plastrów
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z porami

Umyte i osaczone pory pokroić na nieduże kawałki i chwilę dusić na patelni w dwóch łyżkach oleju. Z mąki, 2 jaj, reszty oleju, proszku do pieczenia, otrąb, twarogu zagnieść ciasto, po czym 2/3 rozwałkować i przełożyć do wysmarowanej tłuszczem tortownicy. Z reszty ciasta uformować wałek i ułożyć wokół blachy wysoki, równy brzeg. Końce wałka starannie połączyć. Ser żółty pokroić na małe kawałki, wymieszać z 2 jajami, gałką, mlekiem,śmietaną, solą, pieprzem. Na cieście rozłożyć równą warstwę porów, przykryć przygotowaną masą i na wierzchu ułożyć plastry boczku. Piec 45min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak