Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Cielęcina w sosie pomidorowym

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Nerkówka
4 plastry
sól
do smaku
Sklep Prymat
mąka
3 łyżki
oliwa
2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna
do smaku
cebula biała
2 szt
przecier pomidorowy
10 dag
czosnek
2 ząbki
cukier
trochę
śmietana
1/2 szklanki
bulion
1/4 mięsny
Papryka ostra mielona Prymat
1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina w sosie pomidorowym

Mięso oprószyć pieprzem, solą i kucharkiem, nastepnie obtoczyć w 2 łyżkach mąki. Plastry mięsa obsmażyć z obu stron i ułożyć obok siebie. Cebulę pokroić w talarki i polożyć na mięsie. Przecier pomidorowy, bulion, rozgnieciony czosnek i przyprawy wymieszać i ułożyc na mięsie. Dusić pod przykryciem na małym ogniu. Mąkę wymieszać ze śmietanką, dodać do sosu i dusić przez 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak