Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Dip z twarożku koziego i gruszki

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony
5 dag
gruszka
1 szt
sok z cytryny
1 łyżka
twarożek kozi
30 dag
tymianek
0,5 pęczka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Dip z twarożku koziego i gruszki

Boczek kroimy w cienkie paseczki i podsmażamy na teflonowej patelni bez tłuszczu. gruszkę obieramy, wycinamy gniazdo nasienne, miąższ ścieramy na tarce o małych oczkach, skrapiamy sokiem z cytryny.Dodajemy kozi twarożek i drobno posiekane listki tymianku. Doprawiamy solą i pieprzem. na końcu dodajemy podsmażony boczek i mieszamy. Polecam do placków ziemniaczanych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 15.05.2012 22:23
wyśmienity
magical66 23.08.2011 23:21
pyszności
Joanna108
Joanna108 30.07.2011 10:29
bardzo pomysłowe...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak