Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

domowa szynka ze schabu

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
czosnek 2 szt
masło 3 łyżki
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
sól 2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: domowa szynka ze schabu

Schab myjemy, osuszamy. Nacinamy mięso wzdłuż na trzy części. Do masła dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i rozmaryn z tymiankiem. Sznurkiem owijamy schab. Całe mięso panierujemy w papryce. Przekładamy mięso do rękawa do pieczenia. Pieczemy 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania2610 20.09.2016 12:15
bardzo lubię
MonikaW 20.09.2016 07:58
pysznie i zdrowo
Łukasz15 19.09.2016 23:44
Pyszna szynka
Iwusia 19.09.2016 23:36
wspaniałe domowe wędlinki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak