Przepis i sposób przygotowania na: Doradca Smaku II, odc.11: Medalion cielęcy z sosem roquefort
Kroki postępowania
![Krok 1 - Doradca Smaku II, odc.11: Medalion cielęcy z sosem roquefort foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-ii-odc.11-medalion-cielecy-z-sosem-roquefort1-2.jpg)
![Krok 2 - Doradca Smaku II, odc.11: Medalion cielęcy z sosem roquefort foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-ii-odc.11-medalion-cielecy-z-sosem-roquefort2-2.jpg)
![Krok 3 - Doradca Smaku II, odc.11: Medalion cielęcy z sosem roquefort foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-ii-odc.11-medalion-cielecy-z-sosem-roquefort3-2.jpg)
![Krok 4 - Doradca Smaku II, odc.11: Medalion cielęcy z sosem roquefort foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-ii-odc.11-medalion-cielecy-z-sosem-roquefort4-2.jpg)
![Krok 5 - Doradca Smaku II, odc.11: Medalion cielęcy z sosem roquefort foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-ii-odc.11-medalion-cielecy-z-sosem-roquefort5-2.jpg)
![Krok 6 - Doradca Smaku II, odc.11: Medalion cielęcy z sosem roquefort foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-ii-odc.11-medalion-cielecy-z-sosem-roquefort6-2.jpg)
polędwica cielęca | 400 g |
ser roquefort | 100 g |
masło | 100 g |
pieczarki | 150 g |
szalotka | 2 szt. |
wino białe wytrawne | 50 ml |
śmietana 18-procentowa | 250 ml |
Kolendra cała Prymat | |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
chrzan tarty | |
olej | 15 ml |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: