Przepis i sposób przygotowania na: Doradca Smaku V: Polanowe fish and chips, odc. 34
Kroki postępowania
![Krok 1 - Doradca Smaku V: Polanowe fish and chips, odc. 34 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-v-polanowe-fish-and-chips-odc.-341-2.jpg)
![Krok 2 - Doradca Smaku V: Polanowe fish and chips, odc. 34 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-v-polanowe-fish-and-chips-odc.-342-2.jpg)
![Krok 3 - Doradca Smaku V: Polanowe fish and chips, odc. 34 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-v-polanowe-fish-and-chips-odc.-343-2.jpg)
ziemniaki | 10 małych |
miód wielokwiatowy | 1 łyżka |
olej rzepakowy | kilka łyżek (sezamowo-rzepakowy) |
olej rzepakowy | do smażenia |
ogórek zielony | 1 |
zielone jabłko | 1 |
żółtko jajek | 2 |
Musztarda francuska Prymat | 2 łyżki |
ocet jabłkowy | 1 łyżka |
cebula biała | 1/2 małej |
mąka pszenna | 200 g |
filet z dorsza | 2 |
białko | 3 |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
piwo | 150 ml |
woda | 100 ml (zimna) |
estragon | |
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat | |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | |
Pieprz czarny mielony Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: