Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w sosie cytrynowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Dorsz w sosie cytrynowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dorsz-w-sosie-cytrynowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Dorsz w sosie cytrynowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dorsz-w-sosie-cytrynowym4-2.jpg)
![Krok 3 - Dorsz w sosie cytrynowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dorsz-w-sosie-cytrynowym2-2.jpg)
![Krok 4 - Dorsz w sosie cytrynowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dorsz-w-sosie-cytrynowym3-2.jpg)
![Krok 5 - Dorsz w sosie cytrynowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dorsz-w-sosie-cytrynowym0-2.jpg)
filet z dorsza | 3 średni |
masło klarowane | 1 łyżka |
mąka pszenna | 3-4 łyżki |
kucharek śródziemnomorski | |
olej do smażenia | |
mleko 2% | 1/2 szklanki |
śmietana 30% | 100 ml |
sok z jednej cytryny | 1/2 |
sól | |
pieprz |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: