Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe fale
Kroki postępowania
Ciasto podzielić na kilkanaście równych części. Każdą nadziać szynka i serem i nadać jej kształt kulki.
![Krok 1 - Drożdżowe fale foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-fale3-2.jpg)
![Krok 2 - Drożdżowe fale foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-fale2-2.jpg)
![Krok 3 - Drożdżowe fale foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-fale1-2.jpg)
![Krok 4 - Drożdżowe fale foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-fale0-2.jpg)
mąka | 500 g |
mleko | 200 ml |
jajko | 2 szt |
smalec | 100 g |
cukier | 50 g |
drożdże | 20 g |
sól | |
szynka | 150 g |
ser ementaler | 150 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: