Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe koperty z serem i pieczarkami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Drożdżowe koperty z serem i pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-koperty-z-serem-i-pieczarkami1-2.jpg)
![Krok 2 - Drożdżowe koperty z serem i pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-koperty-z-serem-i-pieczarkami2-2.jpg)
Czosnek obrać i zmiażdżyć. Przecier wymieszać z olejem i dodać czosnek.
![Krok 3 - Drożdżowe koperty z serem i pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-koperty-z-serem-i-pieczarkami3-2.jpg)
![Krok 4 - Drożdżowe koperty z serem i pieczarkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/drozdzowe-koperty-z-serem-i-pieczarkami4-2.jpg)
drożdże | 3 dkg |
mleko | 0,5 szklanki |
olej | 1 łyżka |
jajko | 1 |
sól | 1 łyzeczka |
cukier | 1 łyżeczka |
mąka | 2 szklanki |
siemię lniane | 3 łyzki |
przecier pomidorowy | 3 łyżki |
czosnek ząbki | 3 |
olej | 4 łyżki |
cebula dymka ze szczypiorkiem | 1 |
pieczarki | 30 dkg |
ser żółty | 30 dkg |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
sól do smaku | |
chilli |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: