Przepis i sposób przygotowania na: Dzwonko karpia w panierce migdałowej
Kroki postępowania
Migdały zmielić na pył i wymieszać z mąką. Jajko roztrzepać.
![Krok 1 - Dzwonko karpia w panierce migdałowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dzwonko-karpia-w-panierce-migdalowej1-2.jpg)
![Krok 2 - Dzwonko karpia w panierce migdałowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dzwonko-karpia-w-panierce-migdalowej2-2.jpg)
![Krok 3 - Dzwonko karpia w panierce migdałowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dzwonko-karpia-w-panierce-migdalowej3-2.jpg)
![Krok 4 - Dzwonko karpia w panierce migdałowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/dzwonko-karpia-w-panierce-migdalowej4-2.jpg)
karp dzwonka | 6 szt |
migdały | 15 dag |
jajko | 1 szt |
sól | do smaku |
pieprz | do smaku |
masło klarowane | do smażenia |
mąka | 1,5 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: