Przepis i sposób przygotowania na: Eskalopki drobiowe w sosie cytrynowym lub śmietanowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Eskalopki drobiowe w sosie cytrynowym lub śmietanowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/eskalopki-drobiowe-w-sosie-cytrynowym-lub-smietanowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Eskalopki drobiowe w sosie cytrynowym lub śmietanowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/eskalopki-drobiowe-w-sosie-cytrynowym-lub-smietanowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Eskalopki drobiowe w sosie cytrynowym lub śmietanowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/eskalopki-drobiowe-w-sosie-cytrynowym-lub-smietanowym3-2.jpg)
![Krok 4 - Eskalopki drobiowe w sosie cytrynowym lub śmietanowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/eskalopki-drobiowe-w-sosie-cytrynowym-lub-smietanowym4-2.jpg)
![Krok 5 - Eskalopki drobiowe w sosie cytrynowym lub śmietanowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/eskalopki-drobiowe-w-sosie-cytrynowym-lub-smietanowym5-2.jpg)
![Krok 6 - Eskalopki drobiowe w sosie cytrynowym lub śmietanowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/eskalopki-drobiowe-w-sosie-cytrynowym-lub-smietanowym6-2.jpg)
![Krok 7 - Eskalopki drobiowe w sosie cytrynowym lub śmietanowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/eskalopki-drobiowe-w-sosie-cytrynowym-lub-smietanowym7-2.jpg)
![Krok 8 - Eskalopki drobiowe w sosie cytrynowym lub śmietanowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/eskalopki-drobiowe-w-sosie-cytrynowym-lub-smietanowym8-2.jpg)
![Krok 9 - Eskalopki drobiowe w sosie cytrynowym lub śmietanowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/eskalopki-drobiowe-w-sosie-cytrynowym-lub-smietanowym9-2.jpg)
![Krok 10 - Eskalopki drobiowe w sosie cytrynowym lub śmietanowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/eskalopki-drobiowe-w-sosie-cytrynowym-lub-smietanowym10-2.jpg)
![Krok 11 - Eskalopki drobiowe w sosie cytrynowym lub śmietanowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/eskalopki-drobiowe-w-sosie-cytrynowym-lub-smietanowym11-2.jpg)
mąka | 4 łyżki |
Papryka słodka mielona Prymat | 3/4 łyżeczki |
sól | 1/2 łyżeczki |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/4 łyżeczki |
filet z kurczaka | 4 szt. |
olej do smażenia | 2 łyżki |
bulion drobiowy | 180 ml |
sok z cytryny | 3 łyżki |
masło | 1 łyżeczka |
śmietana kremówka | 180 ml |
sól | do smaku |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: