Przepis i sposób przygotowania na: Eskalopki z pieczarkami w Porto
Kroki postępowania
![Krok 1 - Eskalopki z pieczarkami w Porto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/eskalopki-z-pieczarkami-w-porto1-2.jpg)
![Krok 2 - Eskalopki z pieczarkami w Porto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/eskalopki-z-pieczarkami-w-porto2-2.jpg)
![Krok 3 - Eskalopki z pieczarkami w Porto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/eskalopki-z-pieczarkami-w-porto3-2.jpg)
![Krok 4 - Eskalopki z pieczarkami w Porto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/eskalopki-z-pieczarkami-w-porto4-2.jpg)
![Krok 5 - Eskalopki z pieczarkami w Porto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/eskalopki-z-pieczarkami-w-porto5-2.jpg)
![Krok 6 - Eskalopki z pieczarkami w Porto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/eskalopki-z-pieczarkami-w-porto6-2.jpg)
![Krok 7 - Eskalopki z pieczarkami w Porto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/eskalopki-z-pieczarkami-w-porto7-2.jpg)
![Krok 8 - Eskalopki z pieczarkami w Porto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/eskalopki-z-pieczarkami-w-porto8-2.jpg)
![Krok 9 - Eskalopki z pieczarkami w Porto foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/eskalopki-z-pieczarkami-w-porto9-2.jpg)
cielęcina bez kości | 8 eskalopek |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
szalotka | 4 szt. |
pieczarki | 35 dag |
masło | 3 dag |
oliwa | 1 łyżka |
porto | 100 ml |
woda | 150 ml |
śmietana kremówka | 150 ml |
natka pietruszki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: