Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek wędzony
30 dag
kiełbasa krakowska
2 pętka
cebula
2 szt.
pieprz
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
marchew
2 szt.
koncentrat pomidorowy
2 szt.
pietruszka
fasola
1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Kiełbasę i boczek kroimy w kostkę. Smażymy na patelni do momentu kiedy staną się ładnie podsmażone. Fasolę moczymy około 2-3 godzin. Cebulę kroimy w kawałki i smażymy na złoty kolor. Namoczona fasolę zalewamy około 2l wody i gotujemy do momentu gdy będzie miękka ale nie rozgotowana. Pod koniec dodajemy kiełbasę, boczek, cebulę, pokrojoną w plastry marchewkę i pietruszkę. Wszystko zaprawiamy koncentratem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko gotujemy jeszcze około 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.12.2010 00:40
Bardzo lubię i polecam to danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak