Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

faszerowane pieczarki

mic
2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser żółty 20 dag
cebula 2 sztuki
schab 20 dag
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
pieczarki 70 dag

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane pieczarki

Kroki postępowania

1
schab płuczemy, drobniutko kroimy. Smażymy na oleju, z drobniutko pokrojoną cebulą.
Krok 1 - faszerowane pieczarki foto
2
pieczarki obieramy, oddzielamy trzony od kapeluszy. Wydrażamy środek. Połowe drugą pieczarek drobno kroimy i dodajemy do mięsa. Dodajemy wyciśniety czosnek, sól i pieprz.
Krok 2 - faszerowane pieczarki foto
3
Następnie dodajemy starty ser na tarce, i jeszcze chwile trzymamy na ogniu aż nasz farsz pod wpływem sera poskleja się . Wykładamy farsz na pieczarki. Obtaczamy w jajku , bułce.
Krok 3 - faszerowane pieczarki foto
4
Smażymy z dwóch stron na małym ogniu.
Krok 4 - faszerowane pieczarki foto
5
Idealna przekąska. Smacznego
Krok 5 - faszerowane pieczarki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 19.02.2014 11:19
fajny pomysł :-)
TEtalicha 04.05.2013 20:09
swietne pieczarki
msmors 02.05.2013 21:57
ciekawy przepis
miki47 02.05.2013 20:41
znakomity przepis
agnieszka214 02.05.2013 19:51
pomysł fajny musze kiedys wypróbowac
gosia56 02.05.2013 19:33
napewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak