Przepis i sposób przygotowania na: Florentynki
Kroki postępowania
![Krok 1 - Florentynki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/florentynki1-2.jpg)
![Krok 2 - Florentynki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/florentynki2-2.jpg)
![Krok 3 - Florentynki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/florentynki3-2.jpg)
Z gotowej masy w dłoniach formujemy kulki, które wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Pomiędzy kulkami robimy dość spore odstępy, gdyż w trakcie pieczenia masa „rozchodzi się na boki”. Kulki możemy delikatnie spłaszczyć.
![Krok 4 - Florentynki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/florentynki4-2.jpg)
Upieczone wyjmujemy z piekarnika i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia i zastygnięcia na blaszce.
![Krok 5 - Florentynki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/florentynki5-2.jpg)
U mnie połowa florentynek została posmarowana rozpuszczoną białą czekoladą, a połową rozpuszczoną mleczną czekoladą.
Po nałożeniu czekolady ciasteczka ponownie odstawiamy, by ta zastygła. Gotowe.
![Krok 6 - Florentynki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/florentynki6-2.jpg)