Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Fondue

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser gołda
40 dag
ementalera
20 dag
wiśniówka
1 kieliszek
oregano
1 łyżeczka
Sklep Prymat
czosnek
2 ząbki
gałka muszkatołowa
1 szt
pieprz
Sklep Prymat
byłka barowa
1 szt
wino wytrawne
1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Fondue

Na dwa dni przed podawaniem fondue zalać oregano białym winem i zostawić w butelce dobrze zakorkowanej. Do naczynia żaroodpornego, które wcześniej natarliśmy czosnkiem wsypujemy pokrojone w kostke sery, zalewamy to wszystko wiśniówką, winem, doprawiamy pieprzem i gałką muszkatołową. Zostawiamy to an wolnym ogniu i dokładnie mieszamy aż sery się roztopią. Bułkę kroimy w średnią kostkę, potem nabijamy na długi widelec po czym nadziewamy bułkę i zanurzamy w gotowym roztworze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak