Przepis i sposób przygotowania na: Francja elegancja czyli camembert pieczony w cieście francuskim na wiosennej sałacie
Kroki postępowania
![Krok 1 - Francja elegancja czyli camembert pieczony w cieście francuskim na wiosennej sałacie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/francja-elegancja-czyli-camembert-pieczony-w-ciescie-francuskim-na-wiosennej-salacie1-2.jpg)
Na wierzch przyklejamy jeszcze kawałek ciasta, smarujemy jajkiem i wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 200 st. na około 20-30 min. aż ciasto z wierzchu zbrązowieje.
![Krok 2 - Francja elegancja czyli camembert pieczony w cieście francuskim na wiosennej sałacie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/francja-elegancja-czyli-camembert-pieczony-w-ciescie-francuskim-na-wiosennej-salacie2-2.jpg)
Sałatę lodową, rzodkiewki i pomidory kroimy na mniejsze kawałki i układamy na talerzach.
![Krok 3 - Francja elegancja czyli camembert pieczony w cieście francuskim na wiosennej sałacie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/francja-elegancja-czyli-camembert-pieczony-w-ciescie-francuskim-na-wiosennej-salacie3-2.jpg)
Na wierzch sałaty kładziemy upieczony ser w cieście francuskim.
![Krok 4 - Francja elegancja czyli camembert pieczony w cieście francuskim na wiosennej sałacie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/francja-elegancja-czyli-camembert-pieczony-w-ciescie-francuskim-na-wiosennej-salacie0-2.jpg)