Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie bagietki
Kroki postępowania
![Krok 1 - Francuskie bagietki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/francuskie-bagietki1-2.jpg)
![Krok 2 - Francuskie bagietki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/francuskie-bagietki2-2.jpg)
![Krok 3 - Francuskie bagietki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/francuskie-bagietki3-2.jpg)
![Krok 4 - Francuskie bagietki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/francuskie-bagietki4-2.jpg)
Czas pieczenia zależny jest od wielkości bagietek. Może się sporo skrócić lub wydłużyć.
![Krok 5 - Francuskie bagietki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/francuskie-bagietki5-2.jpg)
mąka pszenna | 3 szkl |
woda | 1 szkl |
drożdże | 25 g |
sól | 1,5 łyżeczki |
masło | 2 łyżki |
cukier | 1 łyżka |
sezam | |
jajko | 1 |
mleko | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: