Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

galantyna z królika

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

w?tróbka z królika
1 szt
ciel?cina
150 g
szynka gotowana
100 g
bu?ka
1 szt
jajko
2 szt
w?oszczyzna
1 szt
cebula
1 szt
pieprz ziarna
3 szt
ziele angielskie
1 szt
li?? laurowy
1 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 ?y?eczki
pomidor
1 szt
ogórek
1 szt
mleko
1 szkl.
rydze
7 (marynowane)
białko
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: galantyna z królika

Comber wyfiletowa? ko?ci, wrzuci? je wraz z ciel?cin? do wrz?tku, posoli? i gotowa? ok. 15 minut, doda? obrane i pokrojone warzywa, przyprawy i gotowa? do mi?kko?ci mi?sa. Mi?so zmieli?, wymiesza? z namoczon? w mleku i odci?ni?t? bu?k?, jajkiem, przyprawi? i wymiesza?. Comber posmarowa? mas? mi?sn?, w?o?y? do ?rodka pokrojon? w kostk? szynk? i paseczki rydz, zwin?? i zabezpieczy? sznurkiem. W?o?y? do wywaru i gotowa? ok. 1 godziny. Wyj??, ostudzi? i pokroi? w plastry, u?o?y? w misce, obok po?o?y? warzywa. Do wywaru doda? bia?ko, zagotowa? i przecedzi? przez g?ste sito, doda? namoczon? ?elatyn?, wymiesza?, podgrza? i zala? mi?so w misce. Po zastygni?ciu udekorowa? plasterkami pomidora, ogórka i jaja na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.06.2012 11:09
Kolorowe jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak