Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki najlepsze jakie jadłam
Kroki postępowania
![Krok 1 - Gołąbki najlepsze jakie jadłam foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-najlepsze-jakie-jadlam1-2.jpg)
Kiedy woda się zagotuje odwrócić kapustę do góry nogami i gotować jeszcze kilka minut.
Po ostygnięciu kapusty. Odrywać delikatnie liście. Jeśli głąby będą wciąż twarde, rozbić je tłuczkiem do mięsa.
![Krok 2 - Gołąbki najlepsze jakie jadłam foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-najlepsze-jakie-jadlam2-2.jpg)
W garnku roztopić margarynę. Wkładać nasze gołąbki. Zalać szklanką wody.Przykryć i co jakiś czas dolewać wodę.
Po 40 min gołąbki są gotowe.
Z wody która została z gotowania gołąbków robimy sosik pomidorowy.
W tym celu do wody dodajemy przecier pomidorowy i wszystko doprawiamy.
![Krok 3 - Gołąbki najlepsze jakie jadłam foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/golabki-najlepsze-jakie-jadlam0-2.jpg)