Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Grzyby pasteryzowane w soku własnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maślaki 1 kg
cebula 10 dg
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 0, 5 - 1 łyżeczka
woda 0, 5 szklanka
Kwas cytrynowy Prymat 3 g

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby pasteryzowane w soku własnym

Grzyby dokładnie umyć, osączyć z wody i pokroić w paski. Dodać do nich pokrojoną drobno cebulę, sól i pieprz. Dusić około 12 minut z dodatkiem wody. Po uduszeniu lekko zakwasić kwaskiem cytrynowym. Włożyć do słoików. Pasteryzować (od 60 do 90 minut: zależy od wielkości słoika). Przechowywać w chłodnym i zaciemnionym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak